Cuma, Eylül 07, 2007

Kabul ve Sur Ocakbasi

Bugun yuksek lisans kabulu icin mulakata girdim ve okulumda yuksek lisans programina kabul edildim. Belirsizlik biraz belirsizlesmeye basladi boylece. Onemli olan ne mulakat ne de kabul edilisim. Onemli olan gazetede gorup Ecemi goturmeyi planladigim ama gunun az onem arz eden olayi nedeniyle Ecemin beni goturdugu Sur Ocakbasi'ndaki ziyafetti.

Bu Sur Ocakbasi Fatih'te Itfaiye Caddesi'nde. Yani Fatih'teki belediye binasinin caprazinda bulunun Itfaiye Genel Mudurlugu'nun onunden gecen caddede. Taksim'den ya da Eminonu'nden Aksaray'a giden otobuslerden bisiklet carsisi olan altgecitte inerseniz, merdivenlerden yukari cikin, Itfaiye'nin onunden devam edin gorursunuz.

Bu ocakbasinin yaptigi her sey guzel. Ben cig koftesinin, sac tavasinin, ayraninin ve ozel sur tatlisinin ununu duymustum. Gitmisken bu saydiklarima ilaveten bir de Ozel Sur Kebabi (bulgur pilavi ustunde ve salatalarla ikram edilen tavuk, kusbasi ve Adana kebap) yedik. Her sey birbirinden lezzetliydi. Yemekten once mehir (dovmeli, nohutlu, soguk yogurt corbasi) ve salatalar geldi ve ziyafet basladi. Sur tatlisini yiyene kadar digerlerinin turlerinin en lezzetlileri arasinda oldugu anlasildi tabii.

Ama o Sur tatlisi yok mu o Sur tatlisi. Kunefe gibi ama kadayif yerine irmikten yapilan bir tatli ve kunefedeki peynir yerine de dondurma. Ustune muz dilimleri ve en uste de antep fistigi ve tarcinli susleme. Ultra, super, manyak otesi bir tadi ve hafifligi vardi. Bu kadar anlatmaya, artik giderseniz kesin tadina bakarsiniz zaten.

Ozlenesi, can cektiren bir mekanmis.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Bensiz he...

nibmseitloe dedi ki...

Senle de bir daha.

ZanZara dedi ki...

bensiz he...

nibmseitloe dedi ki...

Sen de gleince kankacim. Gerci sen begenmeyebilirsin. Yok abi şusu az, şusu cok. Seydeki mukemmel, bu olmamis filan dersin. Ama sevsen de sevmesen de yeriz. Sen bir gel, hele bir gel.

Adsız dedi ki...

benle he...