Çarşamba, Nisan 22, 2009

Nippon 6

Ohhhhh cekeyim once bir de oyle baslayayim.
Ohhhhhhh.

Kahramanimiz ben bu kez Japonlarin tuvaletini anlatiyorum. Resimlerde gormustum de odamdaki sikko klozeti gorunce hayal kirikligina ugramistim. Neyse ki okulda aradigimi buldum. Resimde gordugunuz gibi bu bir klozet, yaninda dugmeleri olan, elektronik tuvalet kapagi olan bir klozet. Dugmeler ne ise yariyor? Dugmelerin uzerindeki resimler embesiller de anlasin diye cok acik yapilmis.

Bir tanesi (pembe olan) bildigimiz taharet muslugu gibi su fiskirttirani. Digerine basinca ise (mavi olan - resimde cok net oldugu gibi) bir sey cikiyor yuvasindan ve alttan su fiskirtiyor – sanirim bunun lazerli bir alicisi filan var yoksa 12’den vurmak her seferinde zor olsa gerek. Dugmelere iki kere basinca da su basligi cok ufak titresiyor, bir saga bir sola, bir saga bir sola. Su tazyik ayari mi istersiniz (boylece Turk gotu icin de kullanilabiliyor), isitmali klozet kapagi mi. Insanin kalkasi gelmiyor. Diger dugme de kurutmak icin. Sicak havayla fon misali kurutuyor. Hatta sesli komutla isterseniz duz kurutuyor, isterseniz kalin ya da ince bukleler veya rofleler, balyaj yapiyor, golgeler atiyor.




5 yorum:

divadeiwob dedi ki...

Acaba teknolojini bu son harikası tuvaletin Türkiye'deki ortalama ömrü kaç nanosaniye olur?

Beşiktaş diicem ama artık pek öyle bi yer yok, Bahçelievler'e bundan bi tane istiyorum. Gelirken getir.

nibmseitloe dedi ki...

Philips filan satiyor bunlardan. Soriim fiyatini, montajini filan. Belki bir ayar cekebilirim. Buyuk nimet.

Unknown dedi ki...

Hani bunun tadi oyle cikmaz ki. Sapir supur yikican abi. Titresen su bana gelmez. Kazara bozulur da full-force abanirsa o mavi dugme asil o zaman ne yapicaz?

Ayrica kontrol panelinin sagindaki boslukte duran o siyah, o dalgali, o dolgun kil sana ait degil mi?

nibmseitloe dedi ki...

Cikiyor canim cikiyor. Ama oyle kendini koyver demiyorum. Diken ustunde durucan biraz. Kasican PC'leri. Yoksa tadi baska cikar.

Once temizledim tabii ben etrafi. O kadar polisiye diziyi, film izleyip kitaplari bosa okumuyorum. Ogrendim bir suru, "cok pis iz birakmam".

nibmseitloe dedi ki...

Uuuuuuu.
Simdi tekrar baktim da gordum. Yok abi benim degil sanirim, herhalde. Boyle bir yanlisi nasil yaptim, simdi kesin bulurlar beni. Bunlarin hepsini oldurmem gerekecek, hem de ardimda baska bir kil birakmadan.